Fångstrapporter Maj 2007

2007-05-28 Ny storlax fångad!! 16,8 kilo

Ibland så ska man ha lite flyt också, eller? Idag så var jag åter ute och fiskade efter vandringslax (årets andra tur) och idag var det Christoffer Kärrström från Ahlsell med Roger som var gästerna ombord. Redan efter ett par timmars fiske så kommer hugget och en tuff faight börjar. Fisken bjuder på fint motstånd i 45 minuter. Vi beslutar oss för att åka in i hamnen på Öja och väga fisken på land. Där faställs vikten till 16,8 kilo och glädjen är total! Sen var det bara ut igen och köra vidare och en stund senare hugger två laxar samtidigt på varsin rigg och en galen faight börjar med två skrikande rullar, två hoppande laxar och tre gubbar i båten som bara står och garvar. Den minsta laxen lostnar nära båten och såg ut att väga ca 10 -11 kilo. Den andra gör en rusning på 200 meter och efter det hoppar den upp i luften och skakar sig loss. Hur surt som helst men det blev en kanon dag på sjön med skrikande rullar och en grymt fin lax!! Grattis Roger till laxen!

2007-05-23 Superlax på 18,1 kilo...

Idag så var jag ute på premiärtur efter vandringslax, det var Fredrik Alm och hans kompis Anders som var gäster ombord. Redan efter 1 timmes fiske så kommer hugget och efter en härlig rusning så hoppar fisken rakt upp i luften och jag skriker rakt ut 15+!!!! Efter en nervpirrande faight på 30 minuter så kan jag äntligen håva en grymt fet lax på 18,1 kilo fördelat på 116 cm. Ett nytt båtrekord på lax är ett faktum. Dom nya räkneverksrullarna ifrån Abu höll måttet.. Grattis Anders till en fin firre!!


2007-05-20 Efterleksfiske

Det har varit en knepig period när det gäller gäddfiske, det kom upp 9-17 gäddor per tur i början på veckan. Men nu så har det varit två dagar med huggvilliga gäddor, igår fick vi 38 st och i dag 25 st, så nu börjar efterleksfisket på allvar. Nedan är det några bilder på några kunder. Största gäddan som vi har fångat senaste veckan vägde 7 kilo.
2007-05-10 Mera gädda

Gäddkörningarna avlöser varandra, det har fångats 11-20 gäddor per tur förutom idag då det bara kom upp 7 stycken. Men idag kom det upp en på 6,1 kg och stilig sak på 9 kilo fördelat på 112 cm, så det blev åter en trevlig dag på sjön.

2007-05-01 Mycket gäddfiske just nu

Det har varit mycket gäddfiske den senaste tiden men en halvdagstur på öring blev det också. Det resulterade i två fångade öringar, varav en var godkänd. På gäddturerna har det fångats 11-18 gäddor per tur med vikter upp till 8 kilo.