Fngstrapporter Oktober 2007

2007-10-21 Veckans fiske

6 stycken guidningar blev det den här veckan, en göstur som resulterade i 8 gösar upp med en topp på 3,3 kg. Sen har det varit gäddfiske och dom har minst sagt varit knepiga att lura till hugg. 9-25 stycken per dag och på halvdagsturerna har det blivit 3-9 stycken. Det har kommit upp några fina gäddor varav två över 8 kilo. Största gäddan (8,3 kg) kom upp på en röd/vit Zam.

2007-10-12 Segaste turen på länge

Idag var det svårfiskat, -3 grader när jag sjösätter båten och det blev en kall, solig dag med vindstilla nästan hela dagen. Det blev den segaste turen på länge (om man räknar antal) med endast 6 gäddor som följde med hela vägen upp. Men vad gör det när jag får äran att guida Lasse till en grym gädda på 11,05 kilo... Fisken högg på en röd/svart Zalt och fick friheten åter efter några snabba bilder. Grattis Lasse till en fin firre! och tack grabbar för en trevlig dag på sjön.

2007-10-08 Gädd och gösfiske

En gösguidning har det blivit och det resulterade i 8 fångade gösar, två fina på 3,6 och 4,08 kilo. Sen har det varit gäddfiske för hela slanten... 13-27 gäddor per tur har det kommit upp i båten, inga monstergäddor men flera fina mellan 4-6 kilo har kommit upp. Största gäddan som har fångats vägde 7,55 kilo och togs på en blå/vit Zam.

2007-10-01 Helgens guidningar

I helgen så guidade jag två födelsedagsbarn. Först ut var det Kent som hade fyllt 60 år, Med sig hade han Nicklas och Bengt som hade bokat turen. Det var gösfiske som gällde och vi fick upp 11 stycken, dom tre tyngsta vägde 2,5-3,7-3,76 kg. Dagens göskung blev Kent...

Sen var det Jocke, Jonny och Tomas som hoppade i båten. Det var Jocke som hade fått turen i present av kompisarna. Men idag så var det gäddfiske för hela slanten. 23 gäddor upp och dagens gäddkung blev Jocke med att fånga en gädda via Zam (ålandsfärgan) på 9,1 kg.